borgWeb Webblösningar för företag

Snygg webshop på alla plan

Att webben blir ett allt viktigare verktyg för alla är ingen nyhet i sig, men det är heller inte alla som hänger med i svängarna så snabbt som de kanske skulle göra. En sak som är viktig när det kommer till e-handlare är att synas i sökresultatet på Google, för det är allt oftare där människor börjar när de letar efter en produkt. Tidigare gick man kanske inte på den webshop man var van vid och brukade handla på, men i dag använder sig allt fler av Google för att hitta den produkt de är ute efter till ett så bra pris som möjligt med så bra köpevillkor som möjligt. Och när man väl syns i Google så behöver man se till att det är lätt att konvertera, det vill säga att göra sökare till besökare och även till kunder, så att man faktiskt kan gå med vinst. Vi har tidigare skrivit om vikten av konvertering, där vi vill påminna om det här:

Ta bara ett exempel på om du har 500 besökare en månad och av dem så förvandlas 1% till kunder. Det gör att du får fem kunder i månaden. Tänk då om du bara skulle öka din konvertering med 1% till, då skulle antalet kunder öka med 50%. Inte illa. Räkna ut hur mycket du skulle tjäna, och du kommer ha svårt att somna innan din webbplats är optimerad.

Och något som är viktigt är att se till att hela din webbsida ser bra ut, lägg inte bara krutet på förstasidan. Varför? Jo för att det här beteendet med sökningar gör att allt fler hoppar över steget med förstasidan och direkt kommer till den landningssida där du har produkten de sökt efter. Även den måste ge ett gott intryck för att en besökare ska bedöma dig som en god försäljare, så att de sedan köper produkten från dig. Så se till att ha en snygg sida på alla nivåer för att öka konverteringen!