borgWeb Webblösningar för företag

Ikea miljardsatsar på e-handel

Något som länge varit efterlängtat bland konsumenterna är en ordentlig webbshop för att shoppa möbler smidigare via Ikea, och det är något som inom kort är på gång att ske – Ikea investerar nu nämligen miljarder i ett nytt e-handelsprojekt som ska underlätta onlineshoppingen för kunderna.

ikeaIkea har troligtvis tagit åt sig en hel del tips för lyckad e-handel vilket märks på deras senaste satsning som handlar just om att bättra sin marknad online. Och inte är det en liten satsning heller. Ny webb, ny e-handel och ny logistik är vad som väntas, en satsning som kostar möbeljätten miljarder. Men förmodligen kommer man att tjäna på detta – annars skulle man nog inte genomföra den här typen av satsning.

”– Vi förbereder Ikea för att bli en återförsäljare i flera kanaler. Vi investerar i tre stora plattformar som ska ge oss en ny webbsida, en ny e-handelslösning och ett nytt orderhanteringssystem, säger Peter Agnefjäll.” läs mer här.

Vad detta kommer att kosta exakt vill han inte gå in närmare på med uppger för tidningen att det rör sig om miljardbelopp. Detta för att man vill modernisera sig och sanningen är att detta kommer bli den flrsta stora förändringen som möbeljätten gör på hela 30 år. Så med Ikea kan man verkligen säga att den som väntar på något gott… ja får vänta en stund men snart är det klart. Först kommer man att testa att lansera de nya plattformarna i Storbritannien och sedan kommer man så småningom att fasa in systemen i övriga koncernen.