borgWeb Webblösningar för företag

Felande batteri på iphone 6s

-iphone-6s-and-iphone-6s-plusNu har det blivit bekräftat och Apple byter ut felaktiga batterier på många iphone 6s på grund av fel i tillverkningen. Så istället för att slösa pengar på nya telefoner kan många nu andas ut – och bara byta ut batteriet.

Om exakt alla har rätt till att byta ut ett felande batteri är oklart. Men klart står i alla fall att det är betydligt mycket billigare och alltså gratis i flera fall, att få ett sprillans nytt batteri till iphone än att köpa en helt ny mobiltelefon.

Bekräftar problem med iphone 6s

Många iphone 6s användare har upplevt att mobilen stängt av sig oväntat och haft dålig batteritid. Nu har Apple gått ut med att detta är ett problem som uppstått till följd av att endel batterier utsatts luft längre än de borde, skriver Nyheter24. Nu erbjuder Apple flera att byta ut sina batterier till iphone 6s gratis. Felet upptäcktes av The China Consumers Association först och gör så att mobilen stänger av sig där batteriet är 50 eller 60 procent laddat. Apple har spårat felet till september och oktober förra året och menar på att det är en grupp telefoner som under den perioden fått fel behandling under tillverkningen, läs mer. Om man köpt en iphone 6s från denna tillverkningsperiod som har problem med batteriet kan man alltså få det fixat av Apple, helt gratis.

Nytt batteri istället för ny mobil

Det är inte ovanligt med batteriproblem på iphones överlag. Men, istället för att skaffa nya telefoner kan man istället byta batteriet på egen hand. Annars kan det bli en dyr utgift – speciellt för företag där man där anställda har iphones som arbetstelefoner. I MacWorld kan man exempelvis läsa om batteribyte på iphone 7 och iphone 7 Plus:

”iphone 7 och Iphone 7 Plus är, liksom sina föregångare, ganska knepiga att laga på egen hand. Att exempelvis byta batteri är lite av ett projekt men som tur är går det att få hjälp, men även att göra på egen hand”.