borgWeb Webblösningar för företag

Bli en av dem på webbavdelningen

Numera har nästan varje företag en webbavdelning, alternativt att de har anställt en frilansande webbdesigner eller webbyrå. Att finnas på internet har nästan alla nu förstått är otroligt viktigt, och det finns nästan inga företag som går runt utan hemsida eller dylik. Men hur blir man den som arbetar på den där webbavdelningen? Vad ska man studera för att bli webbdesigner? Och hur ser framtiden ut för den som vill arbeta med webb? Är det mycket jobb? Är konkurrensen hård? Allt detta har här samlats in, så att du vet vilken väg du ska ta om webb och IT är någonting du vill arbeta med.

  • Skolor: Du kan läsa webbdesign, webbutveckling eller bli programmering på nästan vilket universitet som helst. Om du vill bli webbdesigner kommer din utbildning att fokusera mycket på design, och hur du gör sidorna snygga. Om det är utveckling du vill satsa på kommer html och CSS vara viktiga element och lika så vad gäller programmering. Att få ett jobb inom det här området är inte omöjligt men väldigt svårt. Det gäller att kunna mycket och räcker inte med grundkunskaper. Självklart kan dock ta dig in på olika byråer och visa upp vad du har gjort, för att se om det ger dig någonting – men det är ett mer säkert kort att satsa på en bra utbildning.
  • Framtiden: Framtiden inom webbutveckling, programmering och design är väldigt stor. Eftersom ingen klarar sig utan att finnas på internet längre, är behovet stort – och det finns mycket pengar i den här branschen. Yrket är också väldigt brett, och så kommer det nog att förbli. Vill du frilansa kommer det att finnas en möjlighet till det, söker du jobb på en byrå kommer det troligtvis också att gå smärtfritt om du har en bra utbildning. Sen måste du självklart också arbeta hårt för att lyckas. Ingenting här i livet är gratis, och webben förändras ofta så det gäller att hela tiden följa med i utvecklingen för att ligga i framkant.
  • Intresse: Det här är ganska enkelt, men ändå viktigt att påpeka. Du måste ha intresset för webb om du vill vara en av de som ska lyckas. Du kan inte tycka att det är “lite kul”, utan du måste älska det. Det handlar om att du ska sitta och stirra på koder och siffror tills det blir perfekt, blir du uttråkad av detta, är yrket inget för dig.